Subsidies en recuperatie voor goedkoop verwarmen

Zeker in de winter is warm blijven een basisbehoefte. Goedkoop verwarmen is dan ook noodzakelijk. Voor sommige brandstoffen kunt u in aanmerking komen voor staatssubsidies of accijnsrecuperatie.

Subsidies voor goedkoop verwarmen

 • Sociaal Verwarmingsfonds
  Deze vzw helpt mensen met een laag inkomen door gedeeltelijk tussen te komen in de verwarmingsfactuur. Dit fonds is een initiatief van de overheid, het OCMW en de petroleumsector. Voor meer info over goedkoop verwarmen kunt u terecht op www.verwarmingsfonds.be.
 • Premie voor stookoliecondensatieketel
  De Vlaamse netbeheerders subsidiëren klanten voor het plaatsen van een stookoliecondensatieketel in bestaande woningen. Meer info vindt u op www.eandis.be en www.infrax.be. 
 • Vlaamse renovatiepremie
  Vanaf de zomer van 2015 kunt u via een belastingvermindering voor deze premie in aanmerking komen. U dient een aanvraag in via www.wonenvlaanderen.be. Na goedkeuring ontvangt u een attest. Dit voegt u bij uw belastingaangifte..

Accijnsrecuperatie

 • Recuperatie professionele diesel
  Gebruikt u diesel in professioneel verband, dan kunt u de taksen terugvorderen. Daarvoor dient u een vergunningsnummer te hebben. Let wel: enkel taxi’s, bussen en vrachtwagens met een MTM van 7,5 ton komen hiervoor in aanmerking.
 • Land- en tuinbouwsector
  Bent u actief in de land- of tuinbouwsector, dan kunt u met een contingentnummer een accijnsvrijstelling aanvragen. Meer info hierover vindt u op http://economie.fgov.be/nl/
 • Binnenvaart
  Ook als u professioneel actief bent in de binnenvaartsector komt u in aanmerking voor een vrijstelling van accijnzen. Meer info op http://economie.fgov.be/nl/.

Voor al uw vragen over goedkoop verwarmen en professionele diesel kunt u ook steeds contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.