Benzinestations Gabriëls

In 1932 begon Maurice Gabriëls aan een avontuur. In Erpe-Mere startte hij samen met zijn echtgenote een kleinhandel in oliën en vetten. Vandaaruit leverde hij aan de regio’s in en rond Aalst en Oudenaarde. De snelle service van Maurice raakte heel vlug bekend.

Van kleine entrepreneur tot grote distributeur

Maurice had de vinger aan de pols: toen in de jaren vijftig mazout als verwarmingsmiddel doorbrak, was hij al volop actief in die distributiesector. Zijn voorraden stookolie, benzine en diesel bewaarde hij in Mere. Met een depotcapaciteit van 2,5 miljoen liter en een eerste benzinestation besefte hij dat zijn kleinhandel definitief was uitgegroeid tot een groothandel.

Dat was nog maar het begin. In 1970 werd de eenmanszaak van Maurice een naamloze vennootschap. 2 jaar daarna verhuisde Gabriëls NV met 8 tankwagens en 13 werknemers naar Hofstade-Aalst. Daar kwam een depot vlak naast de rivier de Dender te liggen. Die locatie effende de weg voor aanvoer via scheepvaart.  

Sinds de jaren 90 staat Gabriëls in het teken van benzinestations. Op verschillende plaatsen doorheen Vlaanderen bouwden we benzinestations, die allemaal gebruik gingen maken van onze bekende tankkaart.

En vandaag?

Anno 2015 beleven we met meer dan 40 mensen het avontuur dat Maurice begon. Gabriëls is uitgegroeid tot een bekende en betrouwbare distributiepartner voor huisbrandolie, benzines, diesel en oliën en vetten. Gabriëls beschikt over meer dan zeventig benzinestations waarvan sommige van een carwash zijn voorzien, een wagenpark van 23 tankwagens, een vloot van twee schepen en een depot van 9 miljoen liter. Zo gaan wij bij Gabriëls steeds nieuwe uitdagingen aan, zodat we u de beste producten en service aan de beste prijs kunnen blijven bieden.