Gabriëls-Power all the way

We keep you going.

Onderweg, bij u thuis of op het werk. Met onze laadoplossingen zorgen we ervoor dat u uw elektrisch voertuig (EV) overal en op elk moment kan opladen. Voordelig en eenvoudig, want voor uw mobiliteit – en het milieu – gaan we all the way!

Waarom een elektrische auto kopen?

Over enkele jaren moeten alle nieuwe wagens elektrisch zijn. Er is geen weg terug.
Elektrisch rijden is the way to go. De voordelen spreken dan ook voor zich.

Lagere energiekost

Hoe duur is elektrisch laden? Een kleine vergelijking. Stel: een gemiddelde wagen verbruikt 7 liter benzine of diesel per 100 km. Gerekend aan 2 euro/liter betaalt u 14 euro per 100 km. Een elektrisch voertuig (EV) verbruikt bij normale omstandigheden en een normaal rijgedrag ongeveer 18 kW per 100 km. Dat komt overeen met een kost van slechts 3,2 euro per 100 km. Heeft u zonnepanelen? Dan ‘tankt’ u nog groener en goedkoper.

Minder tijdverlies

Hoe lang duurt het elektrisch laden van uw EV? Dat hangt af van uw auto en het soort laadpaal. Maar als u uw elektrische wagen kan opladen bij u thuis of op het werk, hoeft u alvast niet langer voor elke laadbeurt naar een tankstation te rijden. Dat bespaart u een pak tijd. Bovendien breidt ons netwerk van laadstations zich voortdurend uit. Zo vindt u er altijd wel één in uw buurt.

Beter voor het milieu

Hoe ecologisch is elektrisch rijden? Wel, een EV heeft geen verbrandingsmotor en stoot tijdens het rijden geen CO2 uit. Over zijn volledige levensduur is de CO2-voetafdruk dan ook een héél stuk kleiner dan die van een auto op benzine of diesel. Als u weet dat in sommige Europese landen 50 procent van de CO2 afkomstig is van het verkeer, dan is de vraag dus snel beantwoord: een elektrisch voertuig is een milieuvriendelijke keuze en draagt bij aan minder luchtverontreiniging én minder geur- en lawaaihinder.

Vind een laadpaal

Vind de dichtsbijzijnde laadpaal op basis van uw locatie.

Vind uw laadpaal

Hoe elektrisch laden met een laadpas?

Bent u nog niet vertrouwd met elektrisch rijden en laden of het gebruik van een laadpas? Hier vindt u alle antwoorden.

Waar kan ik met de laadpas mijn wagen elektrisch opladen? En waar vind ik de locaties terug?

U kan met uw laadpas uw wagen opladen aan meer dan 50.000 laadpalen in heel Europa. De locaties vindt u terug in de ‘Gabriels Stationsfinder-app’ die u gratis kan downloaden in de App-store of Google Play Store. Geef in de app gewoon via de zoekfunctie de postcode in of zoek op de landkaart naar een laadpaal in uw buurt.

Kan ik in het buitenland laden met mijn laadpas?

Absoluut! In de Benelux zijn de meeste laadpalen toegankelijk met de Gabriëls-Power laadpas. Buiten de Benelux zijn standaard ook al heel wat laadpalen beschikbaar. Wenst u er nog meer te gebruiken buiten de Benelux? Voor een bescheiden jaarlijkse bijdrage van 18 euro krijgt u toegang tot een veel ruimer netwerk van oplaadpunten.

Hoeveel kost een laadpas?

De laadpas is gratis. Er zijn geen maandelijkse of jaarlijkse kosten aan verbonden.

Hoe de laadpas gebruiken?

Koppel uw stekker éérst aan de wagen en scan vervolgens de laadpas aan de laadpaal.

Kan ik met een hybride wagen ook tanken met de laadpas?

Dat kan zeker. Kies dan een hybride laadpas ‘2-in-1’. Daarmee kan u zowel tanken als laden. Deze hybride kaart is gratis, maar enkel beschikbaar voor bedrijven en zelfstandigen.

Hoe verloopt de betaling van de laadsessies?

U ontvangt maandelijks via mail uw factuur met een gedetailleerd overzicht van uw laadsessies. De betaling verloopt via een maandelijkse automatische domiciliëring.

Hoeveel kost een laadsessie?

Dat is afhankelijk van de laadpaal. Er kunnen 3 soorten kosten in rekening gebracht worden afhankelijk van hoe de laadpaal geconfigureerd is en waar die zich bevindt: een opstartkost, een prijs per kWh en een prijs per uur

Met een Gabriels laadpas op een Gabriels laadpaal kan je de prijs op het scherm van de laadpaal zien. Dit is duidelijk en transparant, er worden geen extra kosten ingerekend.
Bij andere netwerken bepaalt Gabriels de verkoopprijs niet, maar hangt die af van wat de uitbater aan Gabriels aanrekent. Wij lobbyen er ook voor dat zij ook hun prijzen duidelijker afficheren en doorsturen.

Kan ik zien of de laadpaal waar ik mijn wagen wil opladen beschikbaar is?

Ja, dat kan door in de app te filteren op beschikbare laadpalen. De nieuwere laadpalen zijn hiervoor online live geconnecteerd. Voor sommige oudere modellen van laadpalen is deze informatie helaas niet of nog niet beschikbaar.

Beschikken jullie over trage (AC) en snelle (DC) laders?

Met de laadpas kan u zowel aan een AC- als DC-laadpaal uw wagen opladen. In de app kan u filteren op het type stekker en dus een laadpaal zoeken om snel (DC) of trager (AC) te laden.

Wat is het verschil tussen AC- en DC-laden?

Het verschil tussen AC-laden en DC-laden is de plaats waar het AC-vermogen wordt omgezet, binnen of buiten de auto. In tegenstelling tot AC-laders, zit de converter bij een DC-lader in de lader zelf wat het opladen aanzienlijk versnelt.

Staat er op elk Gabriëls-Power tankstation al een laadpaal?

Helaas nog niet. Wij zijn wel bezig om onze belangrijkste tankstations uit te rusten met ultrasnelle laadpalen. Tegen 2026 willen we een 30-tal full-service stations operationeel hebben op strategisch gelegen en goed bereikbare locaties in Vlaanderen. We houden u op de hoogte via onze sociale media en de website.

Hoelang duurt een laadbeurt?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren zoals:

  • de totale capaciteit van de batterij
  • de huidige lading
  • de oplaadtechnologie van uw voertuig
  • het type laadpaal en het type oplaadkabel
    • Met een AC-lader van 11 kW duurt het 4 tot 6 uur.
    • Met een DC-lader duurt het 15 minuten tot 1 uur.
       

Kan ik Gabriëls-Power ook bij mij thuis een laadpaal laten installeren?

Ja. Wij werken voor de installatie van de laadpalen samen met vaste partners en zijn bovendien zelf CPO (Charge Point Operator). Dat wil zeggen dat we uw laadpaal kunnen beheren tegen heel interessante voorwaarden. 
Als bedrijf kan u daarbij uw laadpaal ook openbaar beschikbaar stellen en hiervoor de kosten doorrekenen aan derden. Werknemers thuis laten gebruikmaken van hun laadpas is eveneens mogelijk. Wij staan in voor alle administratie.

Wat moet ik doen als mijn laadpas niet werkt? En wat bij diefstal of verlies?

Heeft u problemen met uw laadpas? Stuur dan een e-mail naar laadpas@gabriels.be of bel tijdens de kantooruren naar het nummer 053 66 66 66.

Hoe bescherm ik mijn mazout tegen de vrieskou?

Gasolie Extra wanneer aangekocht tijdens de wintermaanden is sowieso reeds bestand tegen temperaturen tot -20°C. Gasolie Verwarming daarentegen dien je wel te beschermen, maar enkel wanneer de tank of de leidingen bovengronds liggen (onderhevig aan vriestemperaturen).

Je kan kiezen voor een antistollingsadditief (1%) ofwel petroleum (20%) toevoegen aan uw mazout.

Op welke manier kan ik betalen aan de chauffeur?

U kan bij levering betalen met bancontact of cash geld, als u betaalt aan de chauffeur wordt een extra korting toegekend.

Gespreidde betalingen zijn niet mogelijk, wel kan u opteren voor mazoutsparen waarbij u maandelijks een bedrag spaart voor uw volgende bestelling.

Hoeveel bestellen?

U kiest het volume dat u bestelt of u kan uw tank volledig laten vullen, dit dient u wel duidelijk mee te delen bij de bestelling samen met een schatting van het aantal liters. De meeste mazouttanks beschikken over een niveaumeter of een peilstok. 

Ik heb mijn mazout besteld en de prijzen zijn ondertussen gestegen. Welke prijs betaal ik?

De prijs afgesproken bij bestelling is steeds de prijs die u betaalt, ongeacht of de prijs ondertussen daalt of stijgt.

Mijn kaart wordt niet geaccepteerd, wat moet ik doen?

Dit kan twee oorzaken hebben: Ofwel is uw kaart versleten, ofwel is de lezer in de betaalterminal vuil. Dit probleem proberen we steeds op te vangen door twee betaalterminals te plaatsen op onze onbemande bezinestations. U kan met elke terminal elke pomp activeren, u hoeft uw wagen dus niet te verplaatsen. Mocht u zo'n problemen ondervinden mag u ons dit steeds melden zodat we een onderhoudsteam ter plaatse kunnen sturen.

 

Waarom is Gabriëls-Power vaak goedkoper?

Eerst en vooral zijn onze benzinestations volledig geautomatiseerd, zelfs de tankinhouden worden via meetsondes vanop afstand in de gaten gehouden. De bevoorrading gebeurt door onszelf, van de raffinaderij via onze eigen schepen en met onze tankwagens met volle vrachten naar de benzinestations. Omdat we vrij zijn van merk kunnen we steeds speculeren op de beste leveranciers en prijzen en zijn er ook geen bijkomende kosten. Zo tankt u steeds kwaliteit aan de voordeligste prijs in de regio.

 

Ik probeerde net te tanken zonder succes. Kan er iemand op mijn rekening tanken?

Wanneer u een pomp activeert en u vergist zich van pistool of er is toevallig een defect aan de pomp, check dan zeker de lamp boven de pomp. Als deze gedoofd is kan er niemand meer tanken aan die pomp. Probeer het gewoon opnieuw. 

Indien u toch problemen blijft ondervinden, contacteer ons dan gerust, we kunnen u misschien onmiddellijk verder helpen.

Ik ben de geheime code van mijn kaart vergeten. Kan ik een nieuwe code aanvragen?

De code kan niet worden gewijzigd. Bewaar uw code op een vaste plaats.

Indien u uw code nergens terug kan vinden, gelieve dan contact met ons op te nemen. U ontvangt eerstdaags een nieuwe kaart met een geheime code.

Kan ik mijn code wijzigen

De code van uw Gabriëls-Power tankkaart is niet wijzigbaar, maar hierdoor blijft ze wel geheel gratis. Onthoud dus goed uw geheime code maar bewaar ze nooit samen met uw kaart.

Hoeveel kost een tankkaart?

De Gabriëls-Power tankkaart is geheel kosteloos. Voor zowel de kaart zelf als voor de facturatie en administratie betaalt u geheel niets. Tankt u bijvoorbeeld twee maanden niet, dan ontvangt u twee maanden ook geen factuur. Dit is een van de vele voordelen van de Gabriëls-Power tankkaart.

Hoe kan ik mijn tankkaart beveiligen?

Uiteraard is uw kaart beveiligd met een pincode die u van ons ontvangt, noteer deze nooit op uw tankkaart of bewaar deze niet samen. Verder kunt u opteren voor een productbeperking zodat u met uw kaart bijvoorbeeld enkel diesel kan tanken. U kan ook voor de tankkaarten een maximum week- of maandbedrag instellen. Zo voorkomt u misbruik en minimaliseert u het risico bij verlies of diefstal mocht de code toch gekend zijn door de dader. Laat u dus nooit afleiden bij het ingeven van uw code, shouldersurfen is een gekend fenomeen bij diestal van bank- en tankkaarten.