24.03.2023

Tankstation krijgt 2 ultrasnelle laders voor elektrische wagens

  • Fast charging station met 2 ultrasnelle laders van 300 kW
  • Wagen opgeladen in minder dan 30 minuten
  • Klassieke brandstoffen blijven beschikbaar
  • 42 zonnepanelen van 455 Wp leveren 10kWp aan hernieuwbare energie

Na Deurne en Sint-Pieters-Leeuw opent energieleverancier Gabriëls ook in Brugge een ultra fast laadstation. Dat bevindt zich op de bestaande site aan het Waggelwater, net buiten het historisch centrum en op een boogscheut van de A11 autosnelweg. Je kan er terecht voor ultrasnel elektrisch laden en klassiek tanken. De uitbreiding past in de strategie van Gabriëls.

Elektrisch laden tegen betaalbare prijzen

Het Gabriëls station aan de Dirk Martensstraat in Brugge beschikt over 2 DC-laadpalen van 300 kW met elk 2 connectoren – de snelste in de directe omgeving. Aan elke paal kunnen dus telkens 2 auto’s tegelijk laden. Afhankelijk van de laadsnelheid van de wagen kan dat variëren van 15 tot 30 minuten. Je betaalt actueel met de Gabriëls laadpas zo’n € 0,69 (incl. btw) per kWh of ongeveer € 25 voor een volle laadbeurt. Daarmee bevestigt energieleverancier Gabriëls zijn reputatie als prijsbreker.

Ignace Gabriëls, bedrijfsleider van Gabriëls tankstations: “Klanten die elektrisch rijden krijgen bij ons de mogelijkheid om hun wagen snel op te laden tegen betaalbare prijzen. Onze stations liggen bovendien op locaties die makkelijk bereikbaar zijn. Zo ligt dat van Brugge op het bedrijventerrein Waggelwater, op minder dan 1 kilometer van de ring en vlak bij de A11 autostrade Brugge-Knokke. Ideaal voor Bruggelingen en voor wie van de kust komt of ernaartoe rijdt. Tegelijk bieden we er alle klassieke brandstoffen aan. Tegen 2026 willen een 30-tal van dergelijke full-service stations in Vlaanderen operationeel te hebben.”

Nog meer laadstations op komst

Het station in Brugge is na Deurne en Sint-Pieters-Leeuw het derde ultra fast laadstation van Gabriëls. De komende maanden komen er naast de reeds actieve in Oostende, Merelbeke, Blankenberge, Kortrijk en Roeselare (centrum) nog laadpalen bij in Erpe-Mere, Harelbeke (centrum) en Zottegem. Alle locaties zijn strategisch gekozen en liggen langs drukke invalswegen in de buurt van steden. Dat maakt ze vlot toegankelijk voor zowel pendelaars als mensen die in de omgeving wonen.

Gratis laadpas en app

Om gebruik te maken van hun laadfaciliteiten biedt Gabriëls klanten een gratis laadpas aan. Die werkt op de meeste laadpalen in de Benelux en op heel wat laadpalen in de rest van Europa.

Vraag jouw laadpas aan