27.05.2023

Het Gabriëls-tankstation langs de Gentsesteenweg in Harelbeke werd vernieuwd

Voortaan vind je er ook ultrasnelle laadpalen voor elektrische wagens. Het past in de strategie van de brandstoffenleverancier om tegen 2026 een 30-tal full energy stations te hebben op goed bereikbare locaties. Op dit moment zijn er al dertien in gebruik.

In 2020 nam Gabriëls de Wevelgemse groep Power over en sindsdien beschikt het bedrijf over een netwerk van 180 tankstations in Vlaanderen en Wallonië. De bevoorrading gebeurt met een eigen vloot tankopleggers, alles samen werken zo’n 45 medewerkers voor de firma in Wevelgem en Hofstade.

“Het station van Harelbeke is een goed voorbeeld van hoe we werken”, zegt bedrijfsleider Ignace Gabriëls. “Onze stations liggen niet langs de autosnelweg, maar wel op plaatsen waar mensen wonen en werken. We houden de prijzen betaalbaar, bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen op de luifels boven de laadstations. Zo houden we de kosten voor een laadbeurt laag.”

Het vernieuwde station telt twee watergekoelde DC-laadpalen met telkens twee connectoren, goed voor vier snellaadpunten. De oplaadtijd varieert van 20 tot 30 minuten. Ondertussen kan je een drankje of versnapering gebruiken in de Comme Chez Nous shop die ook volledig werd vernieuwd.

Gratis laadpas en app

Om gebruik te maken van hun laadfaciliteiten biedt Gabriëls klanten een gratis laadpas aan. Die werkt op de meeste laadpalen in de Benelux en op heel wat laadpalen in de rest van Europa.

Vraag jouw laadpas aan