29.11.2023
  • Fast charging station met 8 ultrasnelle laadslangen van 300 kW
  • Betalen met laadpas, debet- of kredietkaart
  • Wagen volledig opgeladen in 20 minuten
  • Compleet aanbod van klassieke brandstoffen
  • Zonnepanelen op luifel leveren 30 kWp aan hernieuwbare energie

Langs de Boudewijnlaan 119 in Aalst opende Gabriëls zijn 14de full energy station. Naast de klassieke brandstoffen vind je er ultrasnelle laadpalen voor elektrische wagens. En – primeur voor België – elektrisch laden kan er gewoon met je bank- of kredietkaart!

Comfortabel elektrisch laden tegen betaalbare prijzen

Het nieuwe station in Aalst beschikt over 4 vloeistofgekoelde DC-laadpalen van 300 kW met elk 2 connectoren. Aan elke paal kunnen dus 2 auto’s tegelijk laden, goed voor 8 fast charging laadpunten. Er zijn al voorzieningen getroffen om in de toekomst, als de vraag toeneemt, de capaciteit verder uit te breiden. De palen staan onder een verlichte luifel wat het aangenaam en veilig maakt om te laden. De luifels liggen vol met zonnepanelen, goed voor in totaal 30 kWp.
 
Hoe lang duurt een elektrische laadbeurt? Afhankelijk van de laadsnelheid van de wagen kan de oplaadtijd variëren van 20 tot 30 minuten. De prijs voor elektrisch laden is alvast bijzonder interessant, zeker in vergelijking met de laadstations langs de snelweg: zo betaal je met de Gabriëls laadpas of met je bankkaart € 0,54 (incl. btw) per kWh of ongeveer € 25 voor een volle laadbeurt. Daarmee bevestigt de energieleverancier zijn reputatie als prijsbreker.

Belgische primeur: één terminal, meerdere laadpunten

Om gebruik te maken van de laadfaciliteiten in Aalst biedt Gabriëls samen met Worldline de mogelijkheid om te betalen aan 1 innovatieve betaalterminal die de verschillende laadstations aanstuurt. Dat is een primeur voor België. Naast betaling met debet- en kredietkaarten kunnen klanten ook de Gabriëls laadpas gebruiken. Die kan gratis aangevraagd worden en werkt op de meeste laadpalen in de Benelux en heel wat laadpalen in de rest van Europa.

Vraag jouw laadpas aan

Pionier in lokale energietransitie

Gabriëls kiest als energieleverancier en energiepionier dus resoluut voor de toekomst. Het nieuwe station in Aalst maakt deel uit van een sterk lokaal uitgebouwd netwerk van 180 stations in heel Vlaanderen. In het kader van de energietransitie en elektrificatie van het vervoer is Gabriëls zijn stations versneld aan het aanpassen om aan de toenemende vraag naar laadfaciliteiten en ecologische brandstoffen te voldoen. De opening van het tankstation in Aalst past in de strategie van Gabriëls om tegen 2026 een 30-tal full energy stations op goed bereikbare locaties operationeel te hebben.

Nog meer laadstations op komst

Gabriëls exploiteert momenteel al op 14 tankstations DC snelladers en is hiermee één van de koplopers in snelladen in Vlaanderen. De voorbije maanden opende Gabriëls ook al een laadstation in onder andere Antwerpen, Brugge, Harelbeke en dicht bij de op- en afrit van de E40 in Erpe-Mere en in Zottegem. Daarnaast lopen er vergunningsaanvragen voor een 15 à 20 tal andere bestaande tankstations uit te rusten met een hoogspanningscabine en snelladers. Alle locaties zijn strategisch gekozen en liggen, zoals in Aalst, langs belangrijke verbindingswegen. Dat maakt ze vlot toegankelijk voor zowel pendelaars als mensen die in de omgeving wonen.   

Vind een tankstation in je buurt